Koos even keuren

Koos is klusjesman bij een kamerverhuurbedrijf. Hij heeft een tijdelijke aanstelling van een jaar. Koos is een vakman en dat kan niemand ontgaan: waar vind je ze nog? Het kamerverhuurbedrijf wil hem dus ook wel houden en twee maanden voor het aflopen van zijn jaarcontract bieden ze hem een vaste aanstelling aan. Twee weken later krijgt Koos last van zijn rug. Het is ‘erin geschoten’ en dat heeft hij nooit eerder gehad. Zijn huisarts geeft hem pillen, adviezen en kan hem ook wel geruststellen: met wat oefenen moet het overgaan. Het kamerverhuurbedrijf schrikt ervan en Koos mag nog wel in dienst komen, maar eerst willen ze dat hij voor deze functie medisch gekeurd wordt.

Koos vindt dat flauw, hij wordt heus wel vlot beter en mag dat zomaar, plots een keuring verzinnen?

Hij vraagt het aan de CKA.

Nee, zegt de CKA, hier kloppen een paar dingen niet.

Als je eerst al hebt gewerkt in een functie, mag je niet voor dezelfde functie in het kader van een aangeboden arbeidsovereenkomst worden gekeurd. Je mag alleen eventueel keuren vóórdat je aan het werk begint.

Bovendien lijkt het kamerbedrijf door een keuring werknemers te willen selecteren op het risico van uitval: dat is ook niet toegestaan.

En tot slot: als je als werkgever een sollicitant wilt keuren, moet dat van tevoren in de sollicitatieprocedure duidelijk worden gemaakt. Je kunt daar niet plots halverwege de aanstellingsprocedure over beginnen.

Bronmateriaal: Advies 2010-21