Selecteren op psychische gezondheid bij aanstellingskeuringen: wat kan wel en niet?

30 november 2017

Op donderdag 30 november 2017 organiseerde de SER-commissie Klachtenbehandeling Aanstellingskeuringen de werkconferentie 'Selecteren op psychische gezondheid bij aanstellingskeuringen: wat kan wel en niet?'.  

Bij werving en selectie zijn werkgevers op zoek naar de beste kandidaat met de juiste kennis en vaardigheden. Werkgevers, HR-medewerkers, psychologen en bedrijfsartsen handelen met goede intenties, maar sollicitanten voelen zich er niet altijd prettig bij. Selecteren op psychische gezondheid of doorvragen over een burn-out is niet toegestaan, maar zo zwart-wit ligt het niet altijd. Een gemêleerde groep van werkgevers, HR professionals, werving en selectie medewerkers, (assessment-)psychologen, bedrijfsartsen, beleidsmedewerkers en juristen ging met elkaar in gesprek naar aanleiding van drie fictieve casussen. De casussen zijn op Youtube en hiernaast terug te zien.

De inleidende presentatie van Prof.mr.dr. Willemijn Roozendaal vind je hier.

Tijdens de discussies bleek dat bedrijfsartsen, psychologen en HR-medewerkers behoefte hebben om meer van elkaars werk te weten, en om meer met elkaar samen te werken. In het jaarprogramma 2018 van de CKA zal hieraan aandacht worden besteed.

Lees hier het verslag van de CKA Werkconferentie


Bekijk de video's